Світ

Пентагон опублікував новий список допомоги Україні

Пентагон опублікував новий список допомоги Україні

Фото: Britannica.com

Міністерство оборони США

Це 33-й пакет військової допомоги, який США виділяють за системою “президентського скорочення” запасів Пентагону із серпня 2021 року.

 

Міністерство оборони США у п’ятницю, 3 березня, опублікувало список озброєнь із нового пакету військової допомоги для України на $400 млн. Це 33-й пакет військової допомоги, який США виділяють за системою “президентського скорочення” запасів Пентагону з серпня 2021 року.

 

У новий пакет увійшли:

 

додаткові набої для реактивних систем залпового вогню HIMARS;

додаткові 155 мм артилерійські снаряди;

додаткові 105-мм артилерійські снаряди

додаткові 25 мм боєприпаси;

броньована техніка для укладання мостів;

підривні боєприпаси та засоби подолання перешкод

контрольно-діагностичне обладнання для технічного обслуговування та ремонту автомобілів;

запчастини та інше польове обладнання.

 

“Щоб задовольнити зростаючі потреби України на полі бою, Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні ключові можливості”, – йдеться у повідомленні.

 

Загалом Сполучені Штати виділили Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад $32,8 млрд з моменту приходу до влади адміністрації президента Джо Байдена, зокрема майже $32,2 млрд з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року. .

 

Коментуючи новий пакет військової допомоги, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що доки Росія сама не завершить війну, США стоятимуть єдиним фронтом з Україною та зміцнюватимуть її Збройні сили на полі бою, щоб Україна займала максимально сильну позицію за столом переговорів.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button