Світ

Армія Саудівської Аравії приведена в стан підвищеної готовності

Армія Саудівської Аравії приведена в стан підвищеної готовності

Фото: news.usni.org

Військові Саудівської Аравії

Саудівська Аравія і хусити в Ємені були близькі до укладання миру в війні, що триває з 2015 року, але після загибелі чотирьох своїх солдатів Ер-Ріяд привів армію в режим бойової готовності.

Збройні сили Саудівської Аравії привели у стан підвищеної бойової готовності після зіткнень із воєнізованим угрупуванням із Ємену “Ансар Аллах” (хусіти). Про це у понеділок, 30 жовтня, повідомляє Bloomberg.

Повідомляється, що минулого тижня в бою з хуситами в південно-західній провінції Джазан на кордоні з Єменом загинули четверо саудівських солдатів. 

Зіткнення відбулися після запуску хуситами крилатих ракет і безпілотників по Ізраїлю 19 жовтня, які, як пише видання з посиланням на Пентагон, були перехоплені американським есмінцем у Червоному морі, а також засобами ППО Саудівської Аравії.

Військовослужбовці Саудівської Аравії загинули вперше з минулого квітня, коли Ер-Ріяд уклав попереднє перемир’я з хуситами. До ескалації сторони були близькими до укладення угоди, незважаючи на загибель у вересні чотирьох бахрейнських службовців, які служили в саудівській коаліції.

Відзначається, що протоколи, пов’язані з підвищеним станом готовності, були активовані у всіх видах збройних сил Саудівської Аравії.

Офіційні особи Саудівської Аравії попередили США про те, що наземна операція Ізраїлю в Секторі Гази може стати катастрофою для Близького Сходу. 

Президент Ірану Ібрагім Раїсі заявив, що Ізраїль своїми діями “перейшов червоні лінії”, що може “змусити всіх вжити заходів”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button