Світ

Армія Ізраїлю визнала, що помилково вбила трьох заручників ХАМАС

Армія Ізраїлю визнала, що помилково вбила трьох заручників ХАМАС

Фото: Reuters

В Ізраїлі гадають, що загиблі “втекли або були кинуті терористами”

ЦАГАЛ негайно розпочав розслідування інциденту, запевнив речник ізраїльської армії Даніель Хагарі.

Армія оборони Ізраїлю визнала, що під час боїв у Шеджайї на півночі Гази помилково вбили трьох заручників, які перебували в полоні в ХАМАС. Ізраїльські військові відкрили по них вогонь. Про це заявив прес-секретар ЦАГАЛ контр-адмірал Даніель Хагарі, повідомляє The Times of Israel.

Він наголосив, що ізраїльська армія несе відповідальність за “трагічний інцидент”.

Хагарі також відповів, що на запитання про те, як заручникам вдалося вирватися з полону ХАМАС. За його словами, ці “троє втекли або були кинуті терористами, які тримали їх у полоні”.

Чиновник додав, що після перестрілки, під час сканування та огляду, зараз же виникла підозра стосовно особи загиблих. Їхні тіла швидко передали на експертизу ізраїльським експертам, де й було встановлено особу заручників.

Хагарі додав, що ЦАГАЛ негайно розпочав розслідування інциденту.

“Це трагічна подія, що сталася в зоні бойових дій, де останніми днями і сьогодні війська зіштовхнулися з багатьма терористами і вели важкі бої”, – каже він.

Раніше Даніель Хагарі прокоментував поширені в соціальних мережах фотографії, на яких десятки палестинських чоловіків були роздягнені до спідньої білизни після того, як були затримані в Газі. 

Бойовики ХАМАС масово здалися у полон – ЦАХАЛ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button