Світ

Аргентина проведе “український” саміт з лідерами Латинської Америки

Аргентина проведе український саміт з лідерами Латинської Америки

Фото: Unsplash

Аргентина погодилася провести саміт щодо України з лідерами країн Латинської Америки на початку наступного року

Україна останнім часом посилила дипломатичну співпрацю із країнами Глобального Півдня. Йдеться про Африку, Азію, Близький Схід, Південну Америку, Китай і Індію.

Аргентина має намір провести саміт щодо України з лідерами країн Латинської Америки на початку наступного року. Про це у понеділок, 11 грудня, заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, пише Bloomberg.

Він вказав, що президент України Володимир Зеленський обговорив майбутній саміт із новим президентом Аргентини Хав’єром Мілеєм у неділю в Буенос-Айресі.

“У нас відбулася змістовна розмова. Ми обговорили безліч питань – від формули миру в Україні до двосторонньої співпраці. Наша південна поїздка до Аргентини була дуже продуктивною”, – заявив Жовква.

Зазначимо, Зеленський здійснив візит до Буенос-Айреса, щоб відвідати інавгурацію новообраного аргентинського президента Хавʼєра Мілея.

 

Після завершення інавгурації Зеленський разом з іншими представниками іноземних держав узяв участь у церемонії привітання Мілея зі вступом на посаду, яка відбулася в Будинку уряду Аргентини. Президент України також неформально поспілкувався з главами держав та урядів іноземних країн.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button