Світ

Американці хочуть бачити вирок Трампа до виборів – опитування


Рішення суду побачити до виборів хочуть 72% демократів і 38% республіканців. При цьому більшість очікує, що в разі переобрання Трамп помилує себе.

Більшість американців хочуть побачити вирок експрезиденту Дональду Трампу по справі щодо спроби зірвати вибори у 2020 році до цьогорічних президентських виборів. Про це свідчать дані нового опитування CNN, проведеного компанією SSRS.

“Більшість очікує, що Трамп помилує себе за всі федеральні злочини, за які він був засуджений, якщо виграє президентські вибори – або відмовиться визнати провину, якщо програє в листопаді”, – йдеться у публікації.

Опитування показало, що 48% американців, вважають важливим, щоб вирок був винесений до президентських виборів 2024 року, а ще 16% – що вони хотіли б його побачити. Лише 11% вважають, що судовий розгляд звинувачень має бути відкладено, а ще чверть заявили, що час судового розгляду для них не має значення.

Більшість демократів (72%) і 52% незалежних вважають, що важливо, щоб вирок був винесений до виборів. Республіканці більш розколоті. У той час як 38% вважають, що вирок має бути винесений до президентських виборів, у тому числі 20% називають це вкрай важливим, ще 39% кажуть, що не має значення, коли відбудеться суд, а 23% вважають, що суд має відбутися після цих виборів.

Наразі Трампу висунуто чотири окремі кримінальні звинувачення, в тому числі федеральні звинувачення, пов’язані з його ймовірними спробами скасувати результати президентських виборів 2020 року.

Наприкінці березня у Нью-Йорку окружний прокурор Манхеттена Елвін Брегг притягне Трампа до суду за звинуваченням у фальсифікації ділової документації з метою приховування виплат “хабарів” зірці фільмів для дорослих Стормі Деніелс під час виборів 2016 року.

Раніше повідомлялося, що Трамп програв суд ексагенту британської розвідки. Суд відхилив позов Трампа, пов’язаний із досьє про нібито причетність Кремля до його перемоги у виборах 2016 року.

За кілька днів до цього суд зобов’язав Трампа виплатити письменниці Керролл понад 80 млн доларів. 

Також Суд зобов’язав колишнього президента США Дональда Трампа та його адвокатів виплатити понад 937 000 доларів штрафу за позов проти колишнього держсекретаря Хілларі Клінтон.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button