Спорт

Жіноча збірна України з боксу виборола чотири медалі на Чемпіонаті Європи

Із Софії наша збірна повернулась з чотирма медалями, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Федерації боксу.

Жіноча збірна України з боксу повернулася з чемпіонату Європи. Турнір проходив з 4-го по 12-е червня в Софії (Болгарія). В активі нашої збірної чотири медалі.

На чемпіонаті українки завоювали чотири медалі. «Срібло» взяла Марія Боруца, яка виступала у ваговій категорії до 75 кг. Бронзові нагороди в активі Ганни Охоти (48 кг), Марії Бови (64 кг) і Анастасії Черноколенко (81 кг).

«Дівчата показали дійсно справжній характер. Проте, в деяких з поєдинках було надзвичайно важко перемагати своїх опоненток та ще й змагатися з суддями. Особливо це стосувалося чвертьфінального поєдинку лідера нашої команди у вазі до 54 кг – Іванки Крупені. А загалом хочу відзначити, що трьох нагород наша команда точно не дорахувалася.

Пишаюся нашою командою і пишаюся кожною, хто відстоював честь нашої держави на Континентальній першості в Болгарії. Зараз дамо нашим дівчатам деякий час на відпочинок, а вже після розпочнемо активну підготовку до чемпіонату світу та Європейських ігор», – розповів головний тренер збірної України Сергій Гордієнко.

«Чотири нагороди Континентальної першості – це, безумовно, хороший показник для нашої молодої команди, яка вже наразі спроможна демонструвати високі спортивні результати на міжнародній арені,зазначив президент Федерації боксу України Володимир Продивус. – Дуже приємно було спостерігати за нашими дівчатами в поєдинках з найсильнішими представницями Європи. Переконаний, що тренерський склад, на чолі з Сергієм Гордінко, зробить необхідні висновки і ми продемонструємо ще кращі результати на Чемпіонаті світу 2018 року та Європейських іграх. Я бачу, що саме у цієї команди є значні перспективи гучно заявити про себе й на Олімпіаді в Токіо 2020. Головне зараз якомога краще налаштуватися на роботу та ще з більшою мотивацією готуватися до майбутніх стартів».

 

 

 

Back to top button