Спорт

Збереження клубу та розвиток шкіл — у Запоріжжі бережуть свою школу футболуРеклама

Збереження клубу та розвиток шкіл — у Запоріжжі бережуть свою школу футболу

Фото: надане рекламодавцем

Переважно промисловий регіон має довгу футбольну традицію, основою якої був і залишається місцевий клуб “Металург”

 

Місто не тільки відродило “Металург” у 2017 році у вигляді муніципального клубу, а й займається футбольними школами.

20 березня відзначив свій день народження легендарний капітан “Металурга” 70-80 років Леонід Ключик. У рейтингу серед найкращих гравців “Металурга” всіх часів він посідає почесне 3 місце. І зараз виконує обов’язки директора ДЮСШ ФК “Металург”. Тож про спадкоємність поколінь можна не перейматися.

 

Адже й у сучасній історії “Металургу” теж є чим пишатися. За кількістю залучених гравців до збірної України запорізький клуб знаходиться на третьому місці, після “Динамо” та “Шахтаря”. Крім цього, ці клуби також викуповували гравців “Металурга”.

Цей пік розвитку ФК “Металург” припав на період, поки розвитком клубу займався один із співвласників заводу “Запоріжсталь” Ігор Дворецький. У 2011 році він продав свою частку в підприємстві та переїхав до Швейцарії і через рік передав клуб іншому інвестору. Але у 2015 році “Металург” припинив своє існування у тому вигляді, в якому він був, а гравці розійшлися іншими клубами.

У 2017 році, зокрема завдяки старанням запорізьких фанатів, міська влада прийняла рішення відродити клуб у вигляді муніципальної команди. Адже яка школа запорізького футболу може бути без “Металурга”?

Тож “Металург” є, школи спортивного виховання працюють, а отже, запорізькі футболісти ще зможуть повернути собі колишню славу.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button