Україна

За два роки арсенал ЗСУ поповнили понад 25 зразків мінометів і гранатометів


За два роки арсенал ЗСУ поповнили понад 25 зразків мінометів і гранатометів

Нині в арсеналі української армії є гранатомети виробників з Німеччини, США, Швеції та інших країн, повідомили в Міністерстві оборони.

Понад 25 зразків мінометів і гранатометів поповнили арсенал ЗСУ за два роки. Про це в п’ятницю, 17 травня, повідомила пресслужба Міноборони України.

Зокрема з березня 2022 року по квітень 2024 року прийнято на озброєння, кодифіковано та допущено до експлуатації в Силах оборони України понад 10 зразків мінометів різних калібрів українського й іноземного виробництва, зокрема компаній із США, Польщі, Фінляндії та інших країн. 

Повідомляється також, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну кодифіковано і прийнято на озброєння понад півтора десятка зразків ручних, автоматичних та підствольних гранатометів вітчизняного та іноземного виробництва.

“Зокрема, нині в арсеналі української армії є гранатомети виробників з Німеччини, США, Швеції та інших країн. Серед нових засобів ближнього бою – 5 гранатометів українського виробництва, які за своїми характеристиками не поступаються іноземним зразкам. Окрім того, допущено до експлуатації більше десятка зразків боєприпасів до гранатометів, зокрема осколково-кумулятивні та осколкові”, – йдеться в повідомленні пресслужби. 

Напередодні повідомлялося, що за минулий тиждень Міноборони допустило до експлуатації у війську ще 18 зразків озброєння та військової техніки.

Раніше у Міноборони назвали вартість утримання одного військового. Вона залежить від щомісячних обсягів призову, кількості надходження допомоги, а також рішень про ротацію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button