Спорт

Від УЄФА вимагають покарання для фанатів Аріса за банер з Азовом

Від УЄФА вимагають покарання для фанатів Аріса за банер з Азовом

Фото: ФК Динамо Киев
У матчі між Арісом і Динамо стався скандал

В УАФ звернулись до європейських чиновників з приводу скандального напису на трибунах.

Українська асоціація футболу не залишила поза увагою скандал під час матчу між Арісом і Динамо у кваліфікації Ліги конференцій. Нагадаємо, тоді грецькі фани розмістили на своїй трибуні банер з образами на адресу ЗСУ.

УАФ надіслала лист до УЄФА та Грецької федерації футболу з проханням відреагувати на епізод, та покарати винних, які розповсюджують російські наративи.

“Припускаємо, що банер виготовили місцеві ультрас, які контактують із російськими фан-рухами, оскільки меседж на банері повністю збігається з посилами російської пропаганди. Зазначений банер було вилучено з трибун приблизно за 10 хвилин. Однак факт цього інциденту нас дуже занепокоїв, оскільки він є небезпечним сигналом глибоко помилкового сприйняття трагічних подій в Україні, а також прикладом неприйнятної для футбольної сім’ї пропаганди насильства на матчах змагань під егідою УЄФА.

Захисники Азовсталі, також відомі як підрозділ Азов української армії, не мають жодного зв’язку з нацистами, як і ніхто з українського суспільства, але це наратив російської пропаганди, який вона поширює в усьому світі”, – йдеться в листі.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button