Цікаве

Вчені розкрили причину глухоти Бетховена

Вчені розкрили причину глухоти Бетховена

Фото: Вікіпедія
Людвіг ван Бетховен

Дослідники вивчили проби волосся Бетховена й отримали нові важливі відомості про здоров’я і життя великого композитора.

Вчені виявили у волоссі німецького композитора Людвіга ван Бетховена велику кількість свинцю та інших токсичних речовин, які, схоже, можуть бути причиною його глухоти. Про це пише The New York Times.

Одним з потенційних джерел високих рівнів свинцю у Бетховена було дешеве вино. Форма свинцю, відома як ацетат свинцю або «свинцевий цукор», мала солодкий смак і часто додавалася до неякісного вина для поліпшення смаку.

Бетховен споживав значні кількості вина, приблизно по пляшці на день, а пізніше в житті навіть більше, вважаючи це корисним для здоров’я, а також через залежність.

Останні дні перед смертю у віці 56 років у 1827 році його друзі напоїли вином по ложці коли він був тяжко хворий.

Нагадаємо, ранішее було названо причину глухоти Бетховена.

Розгадана загадка метронома Бетховена

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + two =

Back to top button