Спорт

Україна у важкому матчі мінімально обіграла Мальту

Україна у важкому матчі мінімально обіграла Мальту

Команда Реброва знову провалилась у першій половині зустрічі.

 
У понеділок, 19 червня, у Трнаві (Словаччина) на стадіоні імені Антона Малатинського в рамках чергового туру групового етапу відбору на ЧЄ-2024 зустрілися збірні України та Мальти.
 
Головний тренер “жовто-синіх” Сергій Ребров зробив відразу чотири заміни порівняно з матчем проти Північної Македонії.
 
Так, замість Олександра Тимчика, Віталія Миколенка, Михайла Мудрика й Артема Довбика на полі з перших хвилин з’явилися Юхим Конопля, Сергій Кривцов, Руслан Малиновський та Владислав Ванат.
 
 
На самому старті матчу українці створили кілька моментів, коли могли забити та відкрити рахунок, але не вдалося. Після цього почався справжній абсурдний театр.
 
Наші хлопці помилялися у простих моментах, багато віддали неточних передач, подекуди бігли не туди, подеколи не так швидко, як цього потребував епізод. Надпоганий перший тайм мав Микола Матвієнко.
 
На щастя, Мальта була не набагато кращою в атакувальній стадії. Так, їм вдалося створити кілька моментів, але реалізувати їх вони не змогли.
 
 
Один гол ми все ж таки побачили, на 50-й хвилині першого тайму забив Циганков, але арбітри гол скасували через положення поза грою, в якому був Владислав Ванат, а він брав активну участь в епізоді.
 
Після перерви українці відразу пішли в атаку, і на 52-й хвилині їх було винагороджено пенальті за гру рукою від захисника після удару Степаненка. Арбітр не відразу побачив порушення, але після перегляду VAR все ж таки поставив 11-метровий. Щоправда, Ярмоленко його реалізувати не зміг, пробивши у перекладину.
 
Надалі моментів створювалося дуже багато, загалом збірна виглядала набагато кращою, ніж у першому, хоча реалізація так само була не дуже.
 
Але на 70-й хвилині Україна знову здобула право на пенальті. Цього разу до м’яча підійшов Циганков, який точно пробив у лівий від себе кут і переграв голкіпера.
 
 
Навіть після забитого гола наші хлопці йшли вперед і не збиралися відсиджуватися в обороні. Моментів було створено достатньо, дуже класно у гру увійшли Буяльський та Довбик, але зрештою забити ще один м’яч так і не вдалося. А ось Мальта після пропущеного гола виглядала не найкращим чином, і не було навіть натяку на гол.
 
Друга перемога у групі, із шістьма очками після трьох турів Україна вийшла на другу позицію.
 
Статистика матчу Україна – Мальта відбору на ЧЄ-2024
 
Україна – Мальта 1:0
Гол: Циганков, 72
 
  • Володіння м’ячем: 63% – 37%
  • Удари: 20-4
  • Удари у площину: 9-2
  • Фоли: 7-13
  • Очікувані голи (xG): 3,19-0,25
 
Україна: Трубін – Конопля, Кривцов, Забарний, Матвієнко (Миколенко, 46) – Ярмоленко (Сидорчук, 81), Степаненко, Малиновський (Буяльський, 63), Судаков – Циганков (Сваток, 90+5) – Ванат (Довбик, 63).
 
Мальта: Бонелло (М. Грек, 45+3) – С. Мускат, С. Борг, Ж. Борг – Мбонг, Янкам, Гійом’є, Теума (Дж. Грек, 87), Камензулі – Джонс (Дімек, 62), Нвоко (Саторіано, 46).
 
Попередження: Ванат, Малиновський – Ж. Борг, С. Борг.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button