Світ

У Південній Кореї заявили про атаку хакерів із КНДР


Хакери з КНДР атакували оборонні підприємства Південної Кореї та викрали дані. Про це у четвер, 25 квітня, повідомляє Yonhap News.

“Хакерські групи проникали у внутрішні мережі оборонних компаній Південної Кореї та викрали технічні дані за останні 18 місяців”, – повідомила поліція.

За словами правоохоронців, в кібератаці було задіяно три угруповання КНДР – Lazarus, Andariel та Kimsuky.

“З кінця 2022 року вони здійснили напади на 83 вітчизняні оборонні компанії. Підтверджено, що постраждало десять фірм”, – зазаначили в поліції. 

Було виявлено, що Північна Корея використовувала шкідливий код та крала інформацію з облікових записів серверів.

“Компанії, на які були скоєні напади, зовсім не знали про атаки, поки поліція та Національна розвідувальна служба (NIS) не розпочали розслідування на початку цього року”, – додали в поліції. 

До цього часу Північна Корея викрала технології, що належать до двигунів безпілотних літальних апаратів та пускових установок балістичних ракет підводного базування.

За даними Національного агентства розвідки, минулого року кількість міжнародних кібератак на державні установи Південної Кореї досягла в середньому 1,62 мільйона на день, що на 36 відсотків більше, ніж роком раніше. З них 80 відсотків посідає атаки з Півночі.

Нагадаємо, естонські урядові установи зазнали наймасштабнішої хвилі DDoS-атак за всю історію країни. Однак завдяки швидким діям вплив атаки на функціонування установ був незначним.

Раніше повідомлялося, що США вдалося припинити хакерську діяльність китайської групи, яка атакувала ключові об’єкти державної інфраструктури, такі як електромережі та трубопроводи.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 4 =

Back to top button