Спорт

Тренер Шахтаря: Я в клубі лише два місяці, а здається вже два роки

Тренер Шахтаря: Я в клубі лише два місяці, а здається вже два роки

Фото: ФК Шахтар Донецьк
Маріно Пушич задоволений проведенням товариського матчу в Японії

Маріно Пушич розповів про шалену інтенсивність подій, які сталися з ним після переходу до чемпіонів України.

Донецький Шахтар сьогодні, 18 грудня, зіграє благодійний товариський матч у Японії. Напередодні зустрічі відбулась традиційна пресконференція головних учасників поєдинку.

На питання журналістів зокрема відповів і головний тренер “гірників” Маріно Пушич. Спеціаліст перш за все подякував японському клубу Авіспа Фукуока за організацію зустрічі. За словами спеціаліста – такий матч дуже важливий, враховуючи події в Україні.

“По-перше, я б хотів подякувати вам, японському народу і клубу Авіспа Фукуока, за запрошення і за такий гарний вчинок. Це завжди приємно. Подяка від нас усіх, особливо від моїх гравців, працівників клубу та народу України. Це чудова ініціатива, і ми дуже вдячні за те, що ми тут. Звісно, ми приїхали грати у футбол і хотіли б показати людям, що таке Шахтар, показати красиву гру, щоб глядачі отримали задоволення. І ми сподіваємося, що в майбутньому буде більше таких благодійних заходів, але без таких жахливих приводів, як війна. Ми всі маємо надію, що все невдовзі закінчиться. Але організація таких благодійних акцій для людей – це завжди фантастична ініціатива. Повторюся, ми дуже вдячні за це.

Обставини, звісно, не такі, які повинні бути у футбольного клубу чи спортсмена. Через цю ситуацію умови не з легких, але є неймовірна сила: сила духу, сила братерства між співробітниками клубу, які протягом дуже тривалого періоду живуть і працюють як одна родина, чудово виконують спільну роботу, щоб допомогти команді і мені, тренеру, сфокусуватися на основному завданні – грати у футбол. І ми їм за це вдячні. Ситуація неідеальна, як я вже казав, але ми сподіваємося, що вона дуже скоро закінчиться. Проте з цих обставин виникає важливе питання: що ми можемо зробити тут і зараз, щоб знайти найкращий вихід з цієї ситуації? І відповідь на це: грати у футбол якомога краще, бути максимально успішними і дарувати людям радість та, що особливо важливо, давати країні привід для гордості, представляючи її на європейській арені. Це обов’язок, але водночас прекрасний обов’язок, бо ми знаємо, для чого це робимо. Також я дуже поважаю і захоплююсь усіма людьми в клубі, які працюють за таких обставин. Це дійсно неймовірно. Я в клубі лише два місяці, але іноді мені здається, що минуло вже два роки – це багато говорить про інтенсивність нашої спільної роботи за таких умов. І коли я бачу цих людей, як тяжко вони працюють, які вони віддані клубу, як мої гравці працюють з гарним настроєм, багато подорожуючи, докладаючи зусиль, щоб представляти свою країну та клуб, але насамперед країну, у європейських змаганнях, я дуже ними пишаюся.

Як ви сказали, це благодійна гра, що надзвичайно важливо і за що ми дуже вдячні. Організовувати такі матчі не так просто, і нелегко подорожувати, щоб їх зіграти. Але ми це робимо з великою любов’ю. Тож ми дуже вдячні за ці можливості і будемо намагатися ще раз показати людям красиву гру, яку вони всі запам’ятають, та спробуємо, що надважливо, привернути увагу до ситуації в Україні. Сподіваюся, світ допоможе вирішити ці проблеми і люди житимуть так, як повинен жити кожен, – у мирі й добробуті. Ми всі на це сподіваємося і молимося про це. Як ви всі знаєте, іноді бракує слів, щоб описати ситуацію, ти можеш намагатися знайти слова, але насправді їх буде недостатньо. Але, повторюся, давайте всі разом завтра зробимо щось приємне, щоб запам’ятати цю гру для цієї доброї справи. І маємо надію, що ця війна закінчиться якомога швидше, щоб люди жили в мирі та злагоді. І ще я хочу додати, що світ має людський обов’язок – допомагати вирішити ці проблеми, та повинен не забувати про цей обов’язок. Це не тільки наше зобов’язання як клубу, гравців і тренера – грати благодійні матчі, привертати увагу до цієї ситуації, для інших країн це ще масштабніше – йдеться про людяність. Це обов’язок усього світу, всі повинні діяти відповідно.

Так, ми знаємо, що ви виграли Кубок, тож вітаємо вас з цим. Знаємо, що команда посіла 7-ме місце в чемпіонаті Японії, що, на мою думку, є дуже непоганим досягненням. Також нам відомо, що команда грає в динамічний футбол, любить боротися в кожному епізоді, проте більше деталей дізнаємося завтра на зустрічі. Сподіваюся, це буде чудова гра з купою гарних моментів, яка сподобається глядачам. Обидві команди тут для того, щоб створити щось особливе.

Так, футбол – глобальне явище, і це його гарна риса. Як тренер я маю чудовий досвід роботи з кількома японськими гравцями. Останній приклад – Уеда у Феєнорді. Наскільки я знаю японських футболістів, то можу тільки висловити захоплення їх пристрастю, прагненням до розвитку, ставленням до роботи, а також особистими якостями, які, звісно, у кожного різні. Багато японських футболістів грають на дуже високому рівні, на рівні Ліги чемпіонів. Як я вже казав, маю дуже гарний досвід роботи з ними. Щодо підписання Шахтарем японського гравця в майбутньому, то можу сказати, що це можливо, але наразі точно не знаю. Треба обговорювати наступне трансферне вікно, якими будуть наші дії. Побачимо. У будь-якому разі ми сподіваємося, що футболісти з-за кордону побачать, що в Україні можна грати. Так, обставини не завжди є легкими, але грати можна, можна проявити себе, бути на хорошому рівні в добре організованому клубі, такому як Шахтар”, – цитує Пушича офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, раніше стала відома заявка Шахтаря на матч проти Авіспи Фукуоки.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button