Україна

Шмигаль пообіцяв “справедливі відключення” світла


Шмигаль пообіцяв справедливі відключення світла

Зараз надзвичайно важлива свідома позиція кожного споживача електроенергії, підкреслив очільник Кабміну.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству енергетики та НЕК Укренерго розробити проєкт урядової постанови щодо “справедливих графіків” відключень споживачів від електроенергії. Про це він повідомив у Telegram за підсумками засідання уряду у вівторок, 21 травня.

“Ситуація в енергетиці важка. Через значний дефіцит продовжуємо рекордні обсяги імпорту електроенергії з Європи. Але імпорт не дозволяє перекрити втрати від російського терору. Тому Укренерго змушене вдаватися до погодинних відключень електроенергії для підприємств і громадян”, – написав Шмигаль.

За його словами, наразі дуже важлива свідома позиція кожного споживача, а також важливо, щоб графіки відключень споживачів були раціональними, справедливими і рівномірними.

“Міненерго та Укренерго надано доручення розробити проєкт відповідної урядової постанови щодо справедливих графіків вимкнень споживачів. Цей документ також має містити перелік критично важливих для держави об’єктів, що потребують пріоритетного електропостачання, та черговість розподілу граничної потужності між іншими споживачами, які не входять до переліку критично важливих”, – додав очільник Кабміну.

Раніше у вівторок Укренерго скасувало відключення світла у всіх регіонах України. При цьому енергетики повідомили, що обмеження відновляться з 17:00 до 24:00.

Нагадаємо, з 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак. Спочатку були введені графіки відключень для промисловості, а пізніше і для населення.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що після ударів Росії енергетичний сектор України втратив суттєву частину генерації, тому необхідно раціонально споживати електроенергію до відновлення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − six =

Back to top button