Україна

Санкції США ускладнили переміщення грошей в Росію – ЗМІ


Санкції США ускладнили переміщення грошей в Росію - ЗМІ

Банки побоюються наслідків з боку США, які можуть відстежити будь-яку транзакцію в доларах, зазначає Financial Times.

Санкції США проти банків, що фінансують торгівлю товарами для війни Росії в Україні, ускладнили переміщення грошей в Росію та з неї. Виконавчий указ США, запроваджений наприкінці минулого року, змусив кредиторів відмовитися від російських контрагентів і уникати операцій у різних валютах. Про це заявляє видання Financial Times з посиланням на американських високопосадовців.

Росії, щоб обійти обмеження, тепер потрібна зростаюча мережа посередників, що дає змогу уникнути перевірок з боку регулювальних органів, навіть якщо транзакції не мають жодного стосунку до російської військової машини, водночас збільшуються витрати на конвертацію валюти і комісійні. Однак з кожним місяцем “це стає все важче і важче”.

Постанова США спрямована проти банків країн, в яких зафіксовано різке зростання торгівлі з Росією після введення Заходом санкцій проти РФ у зв’язку з вторгненням в Україну.

Чиновники та експерти зазначають, що тепер банки побоюються наслідків з боку США, які можуть відстежити будь-яку транзакцію в доларах і завдати шкоди кредиторам, викресливши їх із доларової фінансової системи.

Як ми вже писали, міністерство фінансів США в середу, 1 травня, оголосило санкції проти майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу Росії та допомагають їй ухилятись від уже чинних обмежень.

Раніше США розширили санкційний список, внесши до нього компанії з Росії, Китаю та Об’єднаних Арабських Еміратів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − twelve =

Back to top button