Україна

Рівень азоту в Південному Бузі на Вінниччині перевищує норму в 7,5 раза


Рівень азоту в Південному Бузі на Вінниччині перевищує норму в 7,5 раза

Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Олег Ющук повідомив, що найбільший вплив на якість справляють скиди водоканалу.

У Вінниці в річці Південний Буг екологи зафіксували перевищення вмісту азоту амонійного у 7,5 раза, що може негативно вплинути на вміст кисню у воді й посилити її цвітіння. Про це у вівторок, 7 травня, повідомила Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Проби було відібрано в с. Сабарів (у місці скиду зворотних вод КП Вінницяоблводоканал). За результатами проведених досліджень у зазначеній пробі було виявлено високий вміст азоту амонійного – 15,1 мг на кубічний дециметр при нормативі 2 мг, тобто у 7,5 раза вище за норму.

Інші показники не перевищували норму.

Як пояснив Укрінформу заступник начальника Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Олег Ющук, найбільший вплив на якість справляють скиди водоканалу.

Ющук також повідомив, за поданням ДЕІ за результатами раніше виявлених випадків аналогічних забруднень правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження. За результатами нового відбору проб води у Південному Бузі і їх аналізів матеріали також направлені до ГУНП у Вінницькій області для приєднання до провадження.

Раніше повідомлялося, що в Чорному морі через війну за місяць загинули 130 дельфінів.

Укрветсанзавод забруднив тушами тварин понад 1,3 га земель

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 − 10 =

Back to top button