Світ

РФ зібрала третину своїх ракетоносців в Оленьї: ЗМІ назвали небезпеку

РФ зібрала третину своїх ракетоносців в Оленьї: ЗМІ назвали небезпеку

Фото: Вікіпедія

Про концентрацію ракетоносців на північному аеродромі свідчать нові супутникові знімки за 15 травня

Журналісти припускають, що російські агресори готуються до нового масованого ракетного удару по Україні.

Росія зібрала третину своїх стратегічних ракетоносців на аеродромі Оленья в Мурманській області, що може свідчити про підготовку до нового масованого ракетного удару по Україні. Про це заявляє спеціалізоване видання Defense Express.

Про концентрацію ракетоносців на північному аеродромі свідчать нові супутникові знімки за 15 травня. Вони засвідчили присутність 12 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, 13 стратегічних бомбардувальників Ту-22М3, одного Ту-160 та двох військово-транспортних Ан-12.

Загалом Росія має по 40 бомбардувальників обох вказаних типів, тому концентрація на одному аеродромі третини є важливим фактом.

Розміщення третини від боєздатного флоту Ту-95МС і Ту-22М3 на аеродромі Оленья може свідчити про підготовку росіян до чергового масованого удару. Зафіксовані на супутникових знімках транспортники Ан-12 якраз могли доставити партію крилатих ракет.

ЗМІ також припускає, що росіяни стягують стратегічну авіацію на такий віддалений аеродром через те, що прагнуть вивести свої найбільш цінні літаки з-під потенційного удару далекобійних дронів-камікадзе Сил оборони України.

Супутникові фото 

Нагадаємо, російські війська в ніч проти 8 травня атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести регіонах України.

Енергетики після цього були змушені обмежити енергопостачання промисловості та бізнесу з 18:00 до 23:00. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 − 2 =

Back to top button