Спорт

Перший віце-президент УАФ звернувся до генпрокурора

Перший віце-президент УАФ звернувся до генпрокурора

Фото: dynamo.kiev.ua
Олег Протасов шокований поведінкою прокурорів та слідчих

Те, як прокурори та слідчі поводилися під час слідчих заходів у Будинку футболу, “викликало не просто подив, а іноді шок”, зазначив Олег Протасов.

Перший віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов звернувся до генерального прокурора Андрія Костіна з проханням “припинити протиправний тиск на УАФ”. Про це він повідомив у Facebook.

“У своєму зверненні прошу припинити протиправний тиск на УАФ, який здійснюється з боку окремих представників офісу генерального прокурора, та виконати рішення Голосіївського районного суду міста Києва, якими генпрокурора зобов’язано розглянути клопотання адвокатів УАФ про усунення прокурорів Ковальова та Мустеці від розслідування футбольних справ”, – написав Протасов.

За його словами, адвокатами УАФ були зроблені “численні заяви про незаконні дії прокурорів стосовно асоціації”.

“Ідеться про факти фальсифікацій доказів у матеріалах справ, про вручення підозр неуповноваженими особами, про слідчі дії без судових постанов та вилучення документів, що не стосуються проваджень тощо”, – уточнив Протасов і додав, що “свідком незаконних дій правоохоронців довелося стати і мені особисто”.

За його словами, те, як прокурори та слідчі поводилися під час слідчих заходів у Будинку футболу, “викликало не просто подив, а іноді шок”.

“Залякування, шантаж, погрози на адресу жінок із вимогами віддати особисті речі… Звичайно, на таке свавілля підлеглих має бути реакція Генерального прокурора України”, – написав Протасов.

Він припустив, що Костін може бути не в курсі того, як діють його підлеглі.

“Припускаю, що пан Костін міг бути не поінформований про те, що відбувається у провадженнях проти УАФ. У моєму зверненні викладено всі факти порушень законодавства прокурорами. І тому тепер сподіваюся на належну оцінку їх генпрокурором”, – резюмував перший віце-президент футбольної асоціації.

Нагадаємо, раніше за фактом будівництва заводу з випуску штучних покриттів для футбольних полів було відкрито справу, в рамках якої прокурори ініціювали усунення президента УАФ Андрія Павелка з посади на місяць. В УАФ усі звинувачення у справі заперечують, на рішення щодо усунення подали апеляції та уточнили, що для роботи Павелка воно не матиме жодних наслідків.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button