Україна

Ситуація на Донбасі – Данілов заявив про відсутність ознак повномасштабної операції – 1News

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов


Фото з відкритих джерел

У РНБО повідомляють лише про масовані провокації

Українська влада наразі не бачить ознак повномасштабної операції з боку Росії, а збільшення обстрілів – це масована провокація. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі одного з телеканалів.

Відповідаючи на питання, чи відбудеться наступ із боку Росії найближчим часом, Данілов сказав:

“Якщо ідеться про повномасштабну операцію проти України, ми такого не бачимо. Що ми на сьогоднішній день бачимо? Провокації з боку РФ, які вони чинили постійно. Але сьогодні (17 лютого, – ред.) це було вже зухвало, сьогодні була масована провокація. Яка мета? Мета, щоб ми почали військовим шляхом відповідати потужно, аби нас звинуватити у причетності до того, що вони б хотіли, аби сьогодні розгорнулось на нашій території”.

1News за темою: “Велика провокація”: Зеленський прокоментував обстріл Станиці Луганської з боку НЗФ

Чиновник розповів, що починаючи з 30 жовтня, українська сторона регулярно отримує інформацію від розвідспільноти про процеси, які відбуваються на кордоні з Україною. “Я не можу підтвердити, що все у нас збігалося на 100% з нашими партнерами, але тим не менше інформація в переважній більшості підтверджувалася”, – висловився секретар РНБО.

Водночас генерал-летенант ЗСУ Олександр Павлюк наголосив, що зведення понтонного моста на кордоні в Білорусі також було провокацією. Уже через кілька годин міст зник.

1News за темою: “Операція під чужим прапором”: Джонсон відреагував на обстріл дитсадка в Станиці Луганській

Нагадаємо, вчора вранці, 17 лютого, незаконні збройні формування здійснили артилерійсько-мінометний удар по Станиці Луганській. Противник пробив стіну у дитячому садку. Крім того, НЗФ обстріляли залізничну станцію Кіндрашівська-Нова.

Ввечері того ж дня незаконні збройні формування відновили обстріл Станиці Луганської, в результаті чого зруйнували житловий будинок. Загалом протягом минулої доби незаконні збройні формування 60 разів порушили режим припинення вогню.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button