Україна

Окупанти активізувалися на Авдіївському напрямку


Окупанти активізувалися на Авдіївському напрямку

На Авдіївському напрямку українськими військовими відбито 45 ворожих атак, на Бахмутському – 26.


Протягом минулої доби на фронті відбулося 146 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в четвер, 9 травня.
 
Загалом війська Росії завдали 60 ракетних та 90 авіаційних ударів, здійснили 107 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

На Куп’янському напрямку воїнами ЗСУ відбито 16 атак в районах населених пунктів Петропавлівка, Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

 
На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 11 атак в районах Макіївки, Невського, Новолюбівки, Твердохлібового та Серебрянського лісництва на Луганщині.
 
На Бахмутському напрямку воїнами відбито 26 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Андріївка, Верхньокам’янське, Новий, Виїмка, Іванівське та Кліщіївка Донецької області.
 
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 45 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Сокіл, Новоселівка Перша, Калинове, Новопокровське, Семенівка, Уманське, Нетайлове та Невельське Донецької області.
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка, Парасковіївка, Водяне та Урожайне Донецької області, де противник, за підтримки авіації, 11 разів намагався прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку окупанти 19 разів атакували позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області.
 
На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, противник чотири рази безуспішно атакував позиції українських військ.
 
Водночас воїни ЗСУ продовжують активними діями завдавати російським військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.
 
Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по трьох засобах протиповітряної оборони, двох артилерійських засобах, 10 районах зосередження особового складу та іншому важливому об’єкту противника.

Нагадаємо, вночі росіяни вчергове атакували Україну, застосувавши
20 БпЛА. Силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено 17 “шахедів”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 4 =

Back to top button