Україна

Митники зупинили чоловіка й жінку, які вивозили з України 80 тис. євро


Митники зупинили чоловіка й жінку, які вивозили з України 80 тис. євро

Документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків банків, чоловік і жінка при собі не мали, тому отримали протокол про порушення митних правил і позбулися частини грошей.

На Закарпатті митники зупинили “мандрівників”, які везли просто в сумці незадекларовані 80 тисяч євро. Про це у вівторок, 21 травня, повідомили в Державній митній службі.

Повідомляється, що увечері 20 травня 38-річний житель Київщини і його супутниця під час проходження митного контролю запевняли, що дотримуються вітчизняного законодавства і перевозять кожен максимально дозволену без декларування суму – по 10 тисяч євро.

Але митники не вірили на слово, тому оглянули автомобіль, в якому їхали чоловік і жінка. В одній із сумок серед особистих речей митники виявили 80 тисяч євро. Документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків банків, чоловік і жінка при собі не мали, тому отримали протокол про порушення митних правил і позбулися частини грошей.

“Громадянам повернули дозволену митним законодавством для переміщення через кордон валюту – по 10 тис євро. Решту, що за курсом НБУ становить понад 3,4 млн грн, вилучено”, – уточнили в митній службі.

Нагадаємо, прикордонники разом із митниками завадили вивозу до Польщі колекції монет та банкнот.

Митники завадили вивезенню скам’янілостей юрського періоду

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 3 =

Back to top button