Україна

Мінекономіки заявило про прискорення зростання ВВП в Україні


Мінекономіки заявило про прискорення зростання ВВП в Україні

2024 року Міністерство економіки прогнозує зростання ВВП на 4,6%, а інвестицій – на 29,6%, що сформує найбільший позитивний внесок серед компонентів у зростання ВВП.

Реальне зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України за січень-березень 2024 року становило 4,5% з 3,6% за підсумками січня-лютого. У березні зростання прискорилося до 4,6%. Про це у п’ятницю, 26 квітня, пишк Інтерфакс з посиланням на Міністерство економіки України. 

Вказується, що у березні 2024 року, порівняно з березнем 2023-го, майже всі агреговані види економічної діяльності сформували позитивний внесок у загальний обсяг ВВП.

“У березні продовжувалася тенденція відновлюваного зростання, підтримана стабільною роботою українського морського коридору, нарощуванням виробничих потужностей у добувній промисловості, активізацією виробництва мінеральних добрив, збільшенням попиту на будівельні послуги в умовах сприятливих погодних умов”, – зазначили економісти. 

Це відбувалося на тлі покращення ділових настроїв та пожвавлення споживчої активності.

Водночас зазначено, що динаміка виробництва електроенергії суттєво сповільнилася в умовах значних ракетних обстрілів наприкінці березня, що призвело до серйозних руйнувань енергетичної інфраструктури і потребуватиме значного періоду часу та ресурсів на її відновлення.

Нагадаємо, у 2023 році реальний ВВП України зріс на 5,3% після падіння на 28,8% у 2022 році. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у 2024 році уряд розраховує на 5% зростання ВВП України. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 4 =

Back to top button