Світ

Маск знову став багатшим за Цукерберга


Одноденне падіння капіталу Цукерберга є четвертим за величиною за всю історію, пов’язаним із зміною вартості акцій серед тих, хто входить до Індексу мільярдерів Bloomberg.

Марк Цукерберг став біднішим на 20 мільярдів доларів через падіння акцій Meta Platforms, що дозволило Ілону Маску з Tesla закріпити свій статус третього найбагатшого мільярдера у світі. Про це у чтвер, 25 квітня, пише Bloomberg.

Вказується, що акції Meta впали на 16% після того, як компанія заявила, що продажі у другому кварталі, ймовірно, будуть нижчими за оцінки. У той же час, Ілон Маск збільшив статки на 400 мільйонів доларів до 178 мільярдів доларів, оскільки акції Tesla зросли.

“Раніше цього місяця  мільярдери помінялися рейтингами: 39-річний Цукерберг обігнав Маска вперше з 2020 року після новин про падіння поставок автомобілів Tesla”, – вказує видання. 

Bloomberg вказує, що акції компанії Meta в Менло-Парк у Каліфорнії у четвер впали найбільше з жовтня 2022 року після того, як компанія збільшила оцінки витрат на рік. Акції ж Tesla почали зростати після того, як Маск пообіцяв вже цього року запропонувати дешевші автомобілі.

Статки Маска отримані переважно завдяки його частці у компанії-виробнику електромобілів, а також капіталам у Space Exploration Technologies і X, раніше відомому як Twitter. Статки Цукерберга значною мірою пов’язані з акціями Meta.

“Суперництво двох мільярдерів виходить за межі їхнього багатства: Маск і Цукерберг були залучені в постійну публічну суперечку, яка посилилася, коли Meta запустила Threads, платформу соціальних мереж, яка конкурує з X Маска”, – додає видання. 

Міністерство транспорту США оштрафувало компанію Neuralink, що належить Маску, за порушення правил щодо переміщення небезпечних матеріалів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − five =

Back to top button