Україна

РФ готує чергову провокацію на ЗАЕС – Енергоатом


РФ готує чергову провокацію на ЗАЕС - Енергоатом

Окупанти можуть готуватися до обстрілів протилежного берега Дніпра, зокрема міст Нікополь та Марганець, безпосередньо з майданчика ЗАЕС.

Війська РФ готують чергову провокацію на захопленій Запорізькій атомній електростанції. На територію об’єкта завезли РСЗВ Град. Про це повідомляє Енергоатом.

“Цю зброю загарбники розмістили біля енергоблоку №6, поряд із територією станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, де раніше будували деякі “захисні споруди” у таємному режимі, порушуючи всі умови щодо забезпечення ядерної та радіаційної безпеки”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окупанти можуть готуватися до обстрілів протилежного берега Дніпра, зокрема міст Нікополь та Марганець, безпосередньо з майданчика ЗАЕС, користуючись “прикриттям” енергоблоків та сховища відпрацьованого ядерного палива.

“Весь світ розуміє кричущі порушення всіх норм і вимог ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, що використовується загарбниками для військових цілей. Із самого початку агресії вони розміщують там особовий склад, військову техніку, зброю та вибухівку; замінували територію станції та під’їзні шляхи до неї”, – заявили в Енергоатомі.

Енергоатом звернувся до МАГАТЕ та всієї світової атомної спільноти і вкотре закликав створити зону безпеки всередині та навколо станції за її повної демілітаризації та деокупації.

Нагадаємо, представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія не збирається передавати контроль над ЗАЕС якійсь третій стороні.

Також повідомлялося, що МАГАТЕ може винести рішення щодо безпеки ЗАЕС вже до кінця року.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button