Україна

Латвія передала Україні комунікаційне обладнання на €100 тис.


Латвія передала Україні комунікаційне обладнання на €100 тис.

Раніше Латвія вже передавала ноутбуки для модернізації процесів логістичного забезпечення та розгортання системи на базі SAP.

Латвія в межах ініціативи ІТ-коаліції передала Україні комунікаційне обладнання вартістю близько 100 тисяч євро, яке має  забезпечити бригади зв’язком на тактичному рівні. Про це у вівторок, 7 травня, повідомила пресслужба Міноборони України.

“Завдяки партнерам продовжуємо закривати потреби наших підрозділів на тактичному рівні. Нова партія обладнання від Латвії допоможе у налагодженні зв’язку на лінії фронту”, – повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

Повідомляється, що раніше Латвія вже передавала ноутбуки для модернізації процесів логістичного забезпечення та розгортання системи на базі SAP.

У Міноборони пояснюють, що ІТ-коаліція – це спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України (“формат Рамштайн”) під керівництвом Естонії та Люксембургу, яка зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони України та Збройним силам України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки. ІТ-коаліції вже вдалося зібрати фінансових та матеріальних внесків на понад 36 млн євро, на внески у розмірі понад 23 млн євро ще чекають.

Раніше повідомлялося, що Латвія передасть Україні безпілотники і ППО.

Повідомлялося також, що Латвія виділить для України 112 млн євро військової підтримки у 2024 році.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + five =

Back to top button