Спорт

Гол Сікана приніс Шахтарю мінімальну перемогу над Барселоною


“Гірники” чудово впоралися у матчі проти серйозного опонента, заробивши заслужені три очки.

 
У вівторок, 7 листопада, у Гамбурзі в рамках четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів зустрілися Шахтар та Барселона.
 
Незважаючи на перевагу у володінні м’ячем за підсумками першого тайму, каталонський колектив не міг похвалитися справді небезпечними моментами.
 
А от “помаранчево-чорним” вдалося не тільки створити загрозу біля воріт Марк-Андре тер Штегена, а ще й забити гол: на 40-й хвилині Гіоргі Гочолеїшівлі навісив з правого флангу, а Данило Сікан виграв верхову боротьбу і завдав точного удару головою у дальній кут, з яким не впорався воротар.

 

 

Після перерви ситуація цілком очікувано змінила свій вектор. Каталонці почали частіше ходити в атаку, невдовзі Хаві Ернандес зробив одночасно чотири заміни, щоб додати тиску на ворота Шахтаря. Але й українці не забували про те, щоб турбувати тер Штегена.
 
Міг відзначитися голом Гочолеішвілі, але він з гострого кута пробив прямо в голкіпера. Потім у такій самій ситуації опинився Сікан, який повторив “успіх” одноклубника.
 
Але ще до цього Данило за “допомоги” Андреаса Крістенсена отримав травму плеча, коли данець завалив форварда, після чого впав прямо на нього. На 62-й хвилині Маріно Пушич був змушений міняти свого гравця.
 
А за десять хвилин через травму ноги з поля пішов ще й капітан “гірників” Тарас Степаненко. Але незважаючи на це, Шахтар продовжив грати, як раніше. І Невертон навіть зумів забити, але гол був скасований через невеликий офсайд у бразильця.
 
Барселона спробувала влаштувати фінальний штурм, але він не створив якихось проблем для українського колективу, який завоював заслужену і важливу перемогу, третю в історії протистоянь з каталонцями.
 
Тепер Шахтар має шість очок, як і Порту, який має зіграти з Антверпеном. Барселона продовжує лідирувати в групі Н, маючи в активі дев’ять балів.
 
Статистика матчу Шахтар – Барселона четвертого туру Ліги чемпіонів
 
Шахтар – Барселона 1:0
Гол: Сікан, 40.
 
Очікувані голи (xG): 0,82 – 0,95
Володіння м’ячем: 36% – 64%
Удари: 9 – 12
Удари у ворота: 4 – 1
Фоли: 10 – 9
 
Шахтар: Різник – Гочолеїшвілі, Бондар, Ракицький, Матвієнко – Степаненко (Степаненко, 73), Зубков, Криськів, Судаков, Невертон (Швед, 90+7) – Сікан (Келсі, 62).
 
Барселона: тер Штеген – Канселу, Араухо, Крістенсен, Алонсо (Бальде, 59) – Гюндоган, Ромеу (Педрі, 59), Гаві (Лопес, 81) – Рафінья (Ямал, 59), Левандовський, Торрес (Фелікс, 59).
 
Попередження: Невертон – Араухо.
 
 
Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button