Події

???? ‍Лабрадор Кіра, яка допомагає поліції розміновувати Донеччину, отримала…

Forwarded From Новини поліції Донеччини

????‍????Лабрадор Кіра, яка допомагає поліції розміновувати Донеччину, отримала відзнаку «Чотирилапий захисник»

У Києві відбулася церемонія нагородження собак сектору безпеки та оборони «Чотирилапі захисники», яку щорічно організовує Кінологічна спілка України.

Кіра та її провідник, старший інспектор-кінолог Роман Заєць представляли поліцію України та були визнані кращими в номінації «пошук вибухових предметів»✌️

«Ми не просто друзі, а бойові товариші», – каже про Кіру поліцейський. Вони разом близько 6 років, з самого народження чотирилапої захисниці. Чергують на блокпостах, допомагають боротися з нелегальним обігом зброї, першими заходять у визволені українськими воїнами міста й села.

У деокупованих Святогірську та Лимані Кіра знайшла безліч мін і снарядів, виявляла заміновані тіла, залишені російськими загарбниками. Разом з вибухотехніками кінологи очищували населені пункти від смертельних загроз.

«Собаки працювали цілий день, втомлювалися. До того ж, не було ні світла, ні води, ні тепла – нічого. Тому ми брали їх з собою на ліжка, щоб собаки угрілися, відпочили. Ми обігрівали один одного. Було тяжко, але ми впоралися», – розповідає Роман.

❤️‍????Вже другий рік поспіль вихованці кінологічного центру поліції Донеччини виборюють цю престижну премію. Минулого року кращим шукачем вибухових предметів серед службових собак Нацполіції України стала молодша сестра Кіри – Айра.

Back to top button