Спорт

ФФУ оскаржує членство держави-агресора в Міжнародній федерації фехтування, – “Ілляшев та Партнери”

ФФУ оскаржує членство держави-агресора в Міжнародній федерації фехтування, – Ілляшев та Партнери

Фото: надане

 

Юридична фірма “Ілляшев та Партнери”, що представляє інтереси Федерації фехтування України, подала скаргу до Міжнародної федерації фехтування (FIE)

Скарга була подана з вимогою позбавити Федерацію фехтування росії членства в організації 15 червня 2023 року.

В юридичній фірмі пояснили, що російська федерація не лише незаконно окупувала та анексувала українські території, але й привласнила законно діючі українські регіональні федерації фехтування на тимчасово окупованих територіях України.

Так, 13 грудня 2022 року Міністерство спорту рф зобов’язало російські спортивні федерації створити під своєю юрисдикцією філії на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей, а також у Криму та місті Севастополь. До того ж, 37 фехтувальників, які є представниками зазначених незаконних філій, були включені до списку кандидатів у національну збірну росії на 2023 рік та беруть участь у чемпіонатах рф.

Водночас Федерація фехтування росії залишається членом Міжнародної федерації фехтування, що фактично дорівнює підтримці та толерантності до тероризму, наголошують у ЮФ “Ілляшев та Партнери”.

“Такі дії підривають базові основи організації міжнародного спорту,– заявили в “Ілляшев та Партнери”. –  Бездіяльність Міжнародної федерації фехтування означатиме визнання нею Федерації фехтування росії разом з її незаконними структурними підрозділами на анексованій території та фактичну підтримку анексії та окупації. Це неприйнятно і кидає тінь на всіх, хто змагається під егідою FIE”.

Юридичний супровід Федерації фехтування України здійснюється юридичною фірмою “Ілляшев та Партнери” pro bono.

Нагадаємо, що Федерація фехтування України оскаржує у Спортивному Арбітражному Суді та Окружному суді Лозанни рішення Міжнародної федерації фехтування (FIE) від 10 березня 2023 року про відновлення допуску російських та білоруських атлетів до міжнародних змагань під егідою FIE в рамках кваліфікації до Олімпійських Iгор-2024.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button