Спорт

Двоє українців стали чемпіонами світу з пауерліфтингу

Перші чемпіонські титули в скарбничку збірної команди України з пауерліфтингу на чемпіонаті світу-2019 в Дубаї поклали Лариса Соловйова і Микола Бараннік, інформує 1NEWS з посиланням на Федерацію пауерліфтингу України.

Лариса Соловйова дев‘ятий раз піднялась на найвищу сходинку світового п‘єдесталу пошани. Киянка без шансів для суперниць, у традиційно спокійній манері, поступово виборювала “золото” у кожній вправі. І в результаті відзначилась трьома світовими рекордами: 241,5 кг у присіданні, 181,5 в жимі, а зафіксувавши в тязі 222,5 кг оновила свій же рекорд у сумі триборства – 645,5 кг.

Варто відзначити, що у цій же категорії 6 місце посіла Гаргуновська Наталія з Харкова. Вихованка Леоніда Плотницького у присіданні підкорила 212,5 кг, в жимі 130 та 177,5 у тязі, встановивши рекорди України серед юніорок.

Крім того додамо, що у категорії до 83 кг Микола Бараннік з сумою триборства в 897,5 кг вперше в кар’єрі обійняв перший щабель на п’єдесталі пошани. Киянин Андрій Наньєв посів 5-ту сходинку у даній вазі.

 

 

 

 

Back to top button