Події

Двох полковників Управління держохорони викрито на державній зраді та пособни…

Двох полковників Управління держохорони викрито на державній зраді та пособництві у вчиненні теракту з метою ліквідації українського високопосадовця

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора двом співробітникам Управління державної охорони України повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

????Одному з них також інкриміновано пособництво у готуванні терористичного акту (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 КК України).

????За даними слідства, підозрювані, перебуваючи на службі в УДО, добровільно за грошову винагороду надавали представникам фсб рф допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

????Вони передавали представникам російської спецслужби конфіденційну інформацію, а також підготували та переховували засоби та знаряддя для вчинення терористичного акту.

????Для цього один з підозрюваних отримав від представників агентурної мережі фсб рф два безпілотних літальних апарати типу FPV-дрони і два боєприпаси до них. В подальшому він мав передати ці засоби ураження іншим співучасникам кримінального правопорушення для здійснення вибуху.

????Об’єктом посягання представники фсб рф визначили один із приватних будинків на території Київської області, де нібито мав перебувати український високопосадовець.

????Проте такі наміри були своєчасно викриті та задокументовані правоохоронними органами України. Таким чином вдалося упередити завершення злочину, а підозрюваних – затримати.

????Під час обшуків за місцем їх проживання виявлено речі та документи із доказами злочинної діяльності.

????Обом затриманим обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

????Досудове розслідування – ГСУ СБУ, оперативний супровід – Департамент контррозвідки СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + sixteen =

Back to top button