Світ

Бухарест та Пентагон обговорили підтримку України

Бухарест та Пентагон обговорили підтримку України

Фото: wikipedia.org

Міністр оборони Румунії обговорив з головою Пентагону подальшу допомогу Україні

Очільник Пентагону Бухаресту за те, що країна продовжує приймати у себе сили США та союзників.

Голова Пентагону Ллойд Остін провів телефонну розмову з міністром національної оборони Румунії Анхелем Тілваром. Сторони обговорили вторгнення РФ в Україну та подальшу координацію допомоги Україні у сфері безпеки. Про це у четвер, 25 квітня, повідомляє прес-служба Пентагону.

Зазначається, що міністри під час бесіди підтвердили свою непохитну прихильність до українського народу та засудили незаконну війну Росії.

“Остін також визнав позицію Румунії як якоря стабільності на східному фланзі НАТО і подякував Бухаресту за те, що країна продовжує приймати у себе сили США та союзників”, – йдеться у повідомлені. 

Також вони обговорили подальшу координацію військової допомоги Україні через Контактну групу з оборони України та майбутні двосторонні зустрічі.

Військова підтримка для українських оборонців в межах нового пакету буде відправлена якнайшвидше. Про це у четвер, 25 квітня, заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз К. Браун.

Нагадаємо, 24 квітня  президент США Джо Байден підписав ухвалений Конгресом закон, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + 12 =

Back to top button