Світ

У Білорусі зменшилася кількість військових РФ – ДПСУ

У Білорусі зменшилася кількість військових РФ - ДПСУ

У Білорусі зараз перебуває близько тисячі російських військовослужбовців

Раніше у Білорусі кількість російських військових сягала 10-11 тис., потім їхня кількість зменшилася до 2,5 тисяч, а зараз – до однієї тисячі.

Кількість військових РФ, які перебувають на території Білорусі, зменшилася до однієї тисячі. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу 7 червня.

“Ситуація на цьому напрямку (на кордоні з Білоруссю – ІФ-У) залишається повністю контрольованою. Створення необхідного наступального угруповання, яке могло б бути готовим здійснити вторгнення з території Білорусі, на цей час ми не фіксуємо. Російські військові, які перебувають на території Білорусі, залучені в основному до навчань або підготовки на полігонах. І за нашими даними, їхня кількість там зараз становить не більше 1 тис. військовослужбовців”, – розповів він.

Раніше у Білорусі кількість російських військових сягала 10-11 тис., потім їхня кількість зменшилася до 2,5 тисяч, а зараз – до однієї тисячі.

“Але, звісно, не можна виключати, що надалі РФ може перекинути в Білорусь чергові свої підрозділи і військових. Але, як правило, вони також будуть задіяні для підготовки, оскільки РФ використовує Білорусь як майданчик для підготовки своїх підрозділів”, – заявив Демченко.

За його словами, Україна продовжує уважно відстежувати ситуацію в Білорусі і зміцнювати свій кордон на цьому напрямку.

Нагадаємо, Білорусь вкотре продовжила спільні зі збройними силами Росії військові навчання. Вони тривали як мінімум до 4 червня.

Як повідомлялося, під Гомелем у Білорусі “зуби дракона” простягнулися на два кілометри.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button