Події

Звернувся до учасників зустрічі щодо Української формули миру на рівні радник…

Звернувся до учасників зустрічі щодо Української формули миру на рівні радників і спеціальних представників. До участі долучилися 66 країн світу – Захід, Глобальний Південь. Дякую кожній державі та міжнародній організації, які представлені на Мальті. Загалом майже 70 світових субʼєктів уже приєдналися до процесів щодо Формули миру.

Різними мовами світу кажуть, що історія людства – це історія воєн. Але я прагну, щоб ми всі могли одного дня сказати: відтепер історія людей – це історія виключно миру. Ми бачимо таке прагнення і в основі міжнародного права та його фундаменту – Статуту ООН. Але чи працює Статут ООН?     

І в нас, в Україні, і на Близькому Сході, і в країнах Африки відповіддю на це питання є плач матерів, які ховають своїх синів і доньок, убитих війнами, і розпач дітей, яких війни роблять сиротами. Ми можемо й повинні дати іншу відповідь.     

Торік я запропонував Формулу миру. 10 пунктів, які охоплюють усі аспекти агресії Росії проти України та які засновані на цілях і принципах Статуту ООН, на сенсах та змісті схвалених світом резолюцій Генеральної Асамблеї ООН. За рік, що минає, наша Формула миру поступово стає глобальною – дедалі більше країн світу та міжнародних організацій приєднуються до роботи заради реалізації Формули миру. І результатом саме цих спільних дій може стати відновлення територіальної цілісності нашої держави та повної сили міжнародного права, тобто надійного й справедливого миру.

Video is too big

Back to top button