Події

Знищення ворогом військового аеродрому – в.о. командира однієї із військових ч…

Знищення ворогом військового аеродрому – в.о. командира однієї із військових частин повідомлено про підозру у перевищенні повноважень

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора колишньому виконувачу обов’язків командира однієї із військових частин Сил спеціальних операції, полковнику ЗСУ у встановленому порядку вручено письмове повідомлення про підозру у перевищенні військовою службовою особою влади та службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

???? За даними слідства, підозрюваний без дотримання установленого порядку організував та провів комплекс розвідувальних заходів для заволодіння літаком вкс рф, пілот якого нібито погодився на пропозицію перейти на бік України.

???? В результаті цих дій військовослужбовцям фсб рф стала відома інформація про зосередження на одному із військових аеродромів в Кіровоградській області військової техніки, сил та засобів. За наміром підозрюваного вони повинні були бути задіяні у зустрічі російського літака.

???? Проте, скориставшись цією інформацією, замість обумовленого повітряного судна у напрямку аеродрому російськими ракетними військами було запущено 9 крилатих ракет.

???? Такі дії підозрюваного призвели до загибелі командира військової частини та поранення 17 військовослужбовців. Було знищено 2 та пошкоджено 3 українських винищувачів, а також 9 будівель.

???? Відносно підозрюваного стороною обвинувачення готується клопотання до суду про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

???? Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button