Події

«Зливали» інформацію про наслідки ракетних ударів, місця дислокації, рух ЗСУ н…

«Зливали» інформацію про наслідки ракетних ударів, місця дислокації, рух ЗСУ на Донечинні – викрито двох подруг з Краматорська

???? За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури двом жителькам Донеччини повідомлено про підозру у державній зраді та поширенні інформації про розташування підрозділів ЗСУ, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 114-2 КК України).

???? За даними слідства, проросійськи налаштована жителька Краматорська була завербована представником спецслужб РФ.

???? На виконання завдань свого куратора через месенджер регулярно повідомляла співробітнику сил спеціальних операцій головного управління генерального штабу ЗС РФ інформацію про результати ракетних ударів, нанесених ЗС РФ по населених пунктах Донецької області.

???? Також дані про місця дислокації, рух, кількість особового складу та техніки ЗСУ на території Донеччини для подальшого їх артилерійського обстрілу.

???? Допомагала їй у цьому подруга, теж жителька Краматорська. Жінки усвідомлювали, що зібрана ними і передана інформація буде використана ворогом для подальшого проведення розвідувально-підривної діяльності на шкоду державній безпеці України.

???? Обох прихильниць «руського міра» затримано. Їм обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

???? Досудове розслідування – СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button