Події

Жорстоке поводження з військовополоненими – повідомлено про підозру дев’ятьо…

Жорстоке поводження з військовополоненими – повідомлено про підозру дев’ятьом «співробітникам Калінінської колонії днр»

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора дев’яти громадянам України повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з військовополоненими (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрювані обіймали псевдопосади інспекторів та чергових помічників у так званій «Калінінській виправній колонії державної служби виконання покарання міністерства юстиції днр», яка була створена у вересні 2014 року на базі колишньої Калінінської виправної колонії № 27 Державної пенітенціарної служби України в м. Горлівка. З того часу це було місцем утримання для незаконно засуджених повнолітніх осіб так званими судовими органами «днр».

З 24 лютого по травень 2022 року під час збройного протистояння у Маріуполі між військовими підрозділами України та зс рф і підконтрольними їм незаконними збройними формуваннями «днр/лнр», низка українських військовослужбовців потрапили в полон до ворога.

Після потрапляння у полон військовослужбовців Збройних Сил України, які брали участь у обороні міста Маріуполь, їх доставляли у тому числі до «Калінінської виправної колонії державної служби виконання покарання міністерства юстиції днр».

Підозрювані застосовували до військовополонених фізичне та психологічне насильство, починаючи з моменту їх прибуття в установу. Співробітники так званої колонії жорстоко поводилися з полоненими військовослужбовцями ЗСУ, вчиняли стосовно них дії, які ображають особисту честь і гідність особи.

Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − 3 =

Back to top button