Події

​​Жорстоке поводження з населенням – судитимуть офіцера «миротворчої» бригади Р…

​​Жорстоке поводження з населенням – судитимуть офіцера «миротворчої» бригади РФ

? Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно старшого лейтенанта – командира мотострілецької роти 15-ої «миротворчої» бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил РФ за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням.

? Розслідуванням встановлено, що обвинувачений у березні 2022 року, перебуваючи в окупованому селі Мокрець, разом з іншими російськими військовими взяли у полон двох мирних мешканців, які не мали зброї та не брали участі у бойових діях.

? Під час незаконного допиту він принижував полонених та вимагав надати інформацію стосовно проукраїнськи налаштованих мешканців села, військовослужбовців ЗСУ та бійців тероборони. Окупант бив потерпілих, вдягнувши тактичні рукавиці з пластиковими вставками. За його наказом полонених роздягали та продовжували бити, змусили спуститися до підвалу.

? Також в березні 2022 року в с. Заворичі Броварського району разом з іншими військовослужбовцями в одному з будинків він проводив незаконний допит місцевого мешканця. На виконання його наказу окупанти відкрили вогонь по громадянину, який повз проїжджав на скутері, поранивши його.

? Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 

Back to top button