Події

Збирав розвіддані про стратегічні і військові об’єкти та «зливав» інформацію …

Збирав розвіддані про стратегічні і військові об’єкти та «зливав» інформацію про місця ракетних влучань – викрито харків’янина

????За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури жителю Харкова повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

????За даними слідства, у 2022 році проросійськи налаштованого чоловіка завербував представник головного управління генштабу зс рф.

????На виконання завдань свого куратора він збирав розвіддані про стратегічні і військові об’єкти, пункти дислокації підрозділів ЗСУ на території Харкова, а також місця розвантаження військової техніки та її наявність на одному з підприємств військово-промислового комплексу.

????Також підозрюваний через Telegram «зливав» інформацію про місця ракетних влучань, таким чином коригуючи обстріли. При цьому він усвідомлював, що зібрана і передана ним інформація буде використана ворогом на шкоду державній безпеці України.

????Правоохоронці затримали чоловіка за місцем проживання у Харкові. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button