Україна

У Києві починають ідентифікувати тіла захисників Маріуполя

У Києві починають ідентифікувати тіла захисників Маріуполя

Руйнування Маріуполя

Є загиблі бійці всіх підрозділів: морська піхота, поліція, СБУ, прикордонники, щоб ідентифікувати персонально кожного захисника, знадобиться багато часу.

Під час двох обмінів тілами загиблих Україна отримала тіла 220 захисників Маріуполя, які перебували на заводі Азовсталь – у Києві розпочалися заходи з ідентифікації загиблих, заявив колишній командир полку Азов (2016-2017) Максим Жорін.

“Багато деталей говорити не можу, але можу поділитися деякою інформацією. Вже відбулося два обміни тілами загиблих: перший – 160:160… Під час другого обміну нещодавно ми змогли поміняти та забрати майже 60 тіл… Ще майже стільки ж тіл треба повернути. Ще майже стільки ж тіл знаходиться в Маріуполі. Зараз тривають процеси, переговори щодо подальшого обміну та повернення додому”, – повідомив Жорін.

Серед тих загиблих, кого вже поміняли, приблизно третина – це азовці, сказав екс-командир.

Є загиблі воїни всіх підрозділів: морська піхота, поліція, СБУ, прикордонники. Це можна зрозуміти по одягу та шевронах, але щоб ідентифікувати персонально кожного захисника, знадобиться багато часу.

“Абсолютно всі тіла українських загиблих (яких вже повернули) вже знаходяться у Києві – і зараз починається дуже складна робота з упізнання тіл. Більшість цих тіл перебувають у жахливому стані та візуально впізнати їх неможливо”, – зазначив Жорін.

За його словами, доведеться проводити складні експертизи, процес ідентифікації може тривати кілька місяців. Патронатна служба Азова намагається прискорити та полегшити роботу з ідентифікації.

Нагадаємо, увечері 16 травня розпочалася операція з порятунку військових ЗСУ з Азовсталі. З території металургійного комбінату Азовсталь у Маріуполі до непідконтрольних Києву населених пунктів вивезли перших 264 українських військових: 53 тяжко поранених доправили до лікарні в Новоазовську, решта 211 – до Оленівки. Для подальшого повернення бійців додому буде проведено процедуру обміну.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button