Події

Завдяки співпраці СБУ та правоохоронців ЄС тюремні строки отримали наркоторгі…

Завдяки співпраці СБУ та правоохоронців ЄС тюремні строки отримали наркоторгівці, які маскували «товар» у пральному порошку

За матеріалами спільного розслідування Служби безпеки та правоохоронних органів Франції і Польщі реальні терміни ув’язнення отримали організатори міжнародного каналу контрабанди важких наркотиків.

Мова йде про трьох мешканців Прикарпаття, які очолювали міжнародне злочинне угруповання. Зловмисники переправляли для продажу у нашій державі оптові партії іноземних пігулок «Субутекс», що містять особливо небезпечну наркоречовину бупренорфін.

Для прихованого перевезення «товару» через кордони ЄС та України фігуранти ховали його в коробках із пральним порошком.

Усіх трьох зловмисників було затримано в Івано-Франківську «на гарячому» під час спроби ввезення контрабандного «товару» ще у 2019 році.

З того часу завдяки спільним діям української спецслужби та правоохоронців ЄС вдалося зібрати беззаперечну доказову базу на затриманих фігурантів.

Таким чином в Україні суд призначив одному з них 11 років тюрми, а ще двом – по 10 років позбавлення волі.

Крім того, за цей період було встановлено і затримано інших учасників наркоугруповання, які перебували на території Євросоюзу.

Четверо з них – українець та троє вихідців з Північної Африки – також уже отримали на території ЄС тюремні строки покарання.

Загалом Служба безпеки задокументувала це угруповання на контрабанді в Україну 35 тис. наркомістких пігулок на загальну суму понад 9 млн грн.

Для «легалізації» прибутків організатори «бізнесу» скуповували елітну нерухомість та автомобілі преміум-класу на Прикарпатті.

В Україні суд визнав трьох організаторів наркоугруповання винними за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Комплексну розробку проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва обласної прокуратури та у взаємодії з Європолом та Євроюстом.

Back to top button