Події

​Затримано жителя Донеччини, який корегував ракетні та артудари по позиціях укра…

Затримано жителя Донеччини, який корегував ракетні та артудари по позиціях українських захисників

????За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури жителю Донеччини повідомлено про підозру у наданні збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

????За даними слідства, чоловік проживає у селі Олександрівського району, де проходить лінія бойового зіткнення українських Сил оборони з військами ворога.

????У період 2022-2023 років він передавав представникам так званої «днр» відомості та точні координати місць дислокації техніки та особового складу Збройних Сил України, у тому числі підрозділів протиповітряної оборони.

????Розвідувальну інформацію ворог використовував для нанесення ракетного та артилерійського ураження.

????Підозрюваний був затриманий у порядку ст. 208 КПК України за місцем проживання у момент передачі інформації представникам країни-агресора.

????Під час обшуку житла правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та флеш-накопичувачі з доказами його допомоги російським окупантам та представникам так званої «днр».

????Також проведено огляд місцевості за наданими чоловіком координатами та підтверджено дійсність позицій українських військовослужбовців.

????Наразі до підозрюваного застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

????Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button