Події

​Затримано агента ворога, який «світив» місця розташування українських захисник…

Затримано агента ворога, який «світив» місця розташування українських захисників у Краматорську

????За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Краматорська за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

????За даними слідства, під час підготовки до оборони міста від російського вторгнення підозрюваний діяв на користь держави-агресора.

????️Він підтримував збройну агресію рф проти України та вирішив допомагати окупаційним силам встановлювати нові цілі для ракетних обстрілів.

????На початку липня 2023 року підозрюваний почав спілкуватися з працівником так званого «міністерства державної безпеки днр». В особистому листуванні через месенджер Telegram надсилав йому інформацію про місця розташування особового складу Збройних Сил України.

????Задокументовано, що за час співпраці з ворогом чоловік встигнув передати дві локації українських захисників у Краматорську.

????При цьому він усвідомлював, що ця інформація може призвести до чергової трагедії з загибеллю мирних людей та руйнуванням інфраструктури. Так, як це було внаслідок ракетного удару збройних сил рф по місцевому закладу харчування наприкінці червня цього року.

????Отримані розвіддані використовувалися для вчинення ворожих атак по місту та нанесення шкоди обороноздатності українських військ.

????Чоловіка затримали та наразі за клопотанням прокуратури взяли під варту.

????Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Більше

Back to top button