Події

Займалася вимаганням на Вінниччині: правоохоронці затримали злочинну групу …

????Займалася вимаганням на Вінниччині: правоохоронці затримали злочинну групу на чолі з «кримінальним авторитетом»

Лідером угруповання був так званий «смотрящий» за регіоном, який уже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, у тому числі за вбивство. Серед учасників – раніше судимі особи, які виконували роль «силового блоку».

???? Слідчі Нацполіції встановили, що організатор давав вказівки, у кого вимагати гроші, і продумував план успішної реалізації злочинних намірів. Фігуранти погрожували чоловіку та його родичам знищенням майна, фізичною розправою і навіть вбивством після того, як він «без їх відома» за понад 2,6 млн грн продав земельну ділянку.

Основним аргументом кримінальників був їх беззаперечний авторитет: мовляв, будь-які правочини на території Вінницької області можливі лише за їх згоди, а за це – треба платити.

Коли потерпілий відмовився віддавати гроші, представники так званого «силового блоку» почали його переслідувати та погрожувати. Через це чоловік виїхав за межі області, однак вимагачі не зупинилися і продовжили шантажувати його.

Аби захистити рідних і «вирішити питання», він повернувся на Вінниччину, де вимагачі жорстоко побили його. Тож, не витримавши тиску, вінничанин погодився віддати вимагачам 20 000 доларів США.

Фігурантам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відносно інших членів злочинного угрупування досудове розслідування триває. Серед них – особа, яка знаходиться під санкціями РНБО.

Back to top button