Події

​​За клопотанням столичної прокуратури на потреби ЗСУ передано військову амуніц…

​​За клопотанням столичної прокуратури на потреби ЗСУ передано військову амуніцію

? За клопотанням прокурорів Київської міської прокуратури на потреби Збройних Сил України передано більш ніж 500 бронепластин та близько 400 балістичних шоломів на загальну суму понад 8 млн грн.

? Предмети індивідуального захисту були вилучені під час обшуків в межах кримінального провадження за фактом незаконного використання товарів безоплатної допомоги під час воєнного стану з метою отримання прибутку та порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ч. 3 ст. 201-2 КК України, ч. 1 ст. 333 КК України).

? Розслідуванням встановлено, що двоє підприємців отримали від військових сертифікат кінцевого споживача, щоб оминути проходження митних формальностей та сплату митних платежів при ввезенні товару.

? Вони ввезли військову амуніцію на територію України як безоплатну допомогу. Однак відмовились безкоштовно передати її на потреби захисників.

? Натомість почали вимагати викупити спорядження за ринковою ціною, після чого виставили цей товар на продаж через мережу своїх магазинів.

? За вказаними фактами правоохоронці повідомили підприємцям про підозру.  Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено.

БІЛЬШЕ

Back to top button