Події

За клопотанням прокуратури арештовано майно компанії російського олігарха …

За клопотанням прокуратури арештовано майно компанії російського олігарха

????Слідчий суддя задовольнив клопотання Харківської обласної прокуратури та наклав арешт на металопродукцію вартістю майже 3 млн грн, країною походження та виготовлення якої є російська федерація.

????Наразі триває передача російського майна в управління АРМА.

????В рамках досудового розслідування встановлено, що одне з українських підприємств намагалося розмитнити вантаж з металом, власником якого є компанія російського мільярдера. Рішенням Ради національної безпеки і оборони України до нього застосовані санкції строком на 10 років, у тому числі обмеження торговельних операцій.

????Металопродукція, виготовлена російською компанією «Кіберсталь», прибула до Харківської області перед початком повномасштабного вторгнення рф у 2022 році, проте розмитнена не була та перебувала на складах української митниці.

????Вже у 2023 році українська компанія, використовуючи фірми-прокладки, намагалась розмитнити російський товар, проте через своєчасне реагування прокуратури та ДБР зробити це не вдалось.

????Досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України) здійснюють слідчі ДБР.

Back to top button