Події

За допомогою фішингу заволоділи 11 млн грн коштів Фонду гарантування вкладів – …

За допомогою фішингу заволоділи 11 млн грн коштів Фонду гарантування вкладів – викрито 12 учасників злочинної організації

???? За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури м. затримано та повідомлено про підозру 12 учасникам злочинної організації.

???? За даними слідства, злочинна організація діяла на території міста Києва та Дніпропетровської області. Її учасники спеціалізувалися на шахрайському заволодінні грошовими коштами з банківських рахунків громадян.

???? Вони використовували фішингові посилання для отримання даних банківських карток громадян та надалі привласнювали гроші.

????За такою схемою підозрювані також привласнили кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у сумі близько 11 млн грн, які знаходились на рахунку одного з приватних нотаріусів міста Києва. У подальшому ці кошти повинні були перераховуватися вкладникам одного з ліквідованих банків.

???? Підозрювані обманом змусили нотаріуса розкрити конфіденційні дані, після чого скористалися доступом до його рахунку через онлайн-банкінг.

???? Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання учасників злочинної організації.

???? Їм інкриміновано участь у злочинній організації, несанкціоноване втручання в роботу інформаційних та інформаційно-комунікаційних систем, шахрайство та інші злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 361, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 361, ч. 1 ст. 310, ч. 3 ст. 313, ч. 1 ст. 317, ч. 3 ст. 307 КК України).

???? За клопотанням прокуратури усім підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без визначення застави.

???? Досудове розслідування – Печерське УП ГУ НП в м. Києві, оперативний супровід – ДКІБ СБУ.

Більше

Back to top button