Події

Юрій Бєлоусов взяв участь у засіданні Комітету з прав людини ОБСЄ Керівник Д…

Юрій Бєлоусов взяв участь у засіданні Комітету з прав людини ОБСЄ

????Керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов взяв участь у засіданні Комітету з прав людини ОБСЄ. Захід пройшов у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні.

????Учасники засідання обговорювали важливість проведення іншими країнами власних розслідувань воєнних злочинів, вчинених рф в Україні, збільшення тиску на агресора, а також поєднання зусиль для встановлення справедливості.

????Юрій Бєлоусов розповів про особливості національної системи переслідування за міжнародні злочини, взаємодію Офісу Генпрокурора з міжнародними партнерами, виклики, які стоять перед прокурорами та слідчими.

????Повернення депортованих дітей та цивільних заручників є одним з головних викликів, – зауважив він.

????Тому основна увага була сфокусована на необхідності вироблення ефективних міжнародних механізмів повернення до України фактично викрадених росією дітей, а також цивільних осіб, які незаконно утримуються агресором у численних місцях несвободи як на окупованій території, так й на території рф.

????Також керівник Департаменту Офісу Генпрокурора акцентовав увагу на важливості підтримки національної системи кримінальної юстиції, розбудови її спроможності шляхом навчання слідчих та прокурорів, озброєння їх сучасним обладнанням та технологіями.

????Спільні зусилля міжнародної спільноти та громадянського суспільства є ключовими для забезпечення притягнення рф до відповідальності, – наголосив Юрій Бєлоусов.

Back to top button