Події

Юрій Бєлоусов: Слідчі та прокурори починають працювати з потерпілими від катув…

Юрій Бєлоусов: Слідчі та прокурори починають працювати з потерпілими від катувань лише після роботи психологів

???? Станом на сьогодні розслідується 1329 кримінальних проваджень щодо понад 5500 фактів катування, жорстокого поводження як воєнних злочинів країни-агресора. Про це повідомив начальник Департаменту щодо протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов. 

???? Катування завжди, окрім фізичних страждань, спричиняє серйозні моральні страждання. Люди, які пережили катування, потребують тривалої реабілітації, підтримки. Тому не всі з них готові розповідати [про ці злочини]. Коли ми починаємо працювати з потерпілим від катувань — цивільними та військовими, які повернулися з полону, — то ми починаємо цю роботу після роботи психологів.

???? Він також повідомив, що про підозру у вчиненні катувань вже повідомлено 268 осіб, 76 були засуджені національними судами за катування та жорстоке поводження. Ця цифра включає як катування, що здійснювалися в місцях несвободи, так і катування на вулиці або в приміщеннях житлових будинках, що, на жаль, часто вчиняється на окупованих територіях.

???? Це не поодинокі випадки, які можна було б списати на волю конкретного офіцера чи солдата, який застосовує катування. Ми чітко бачимо, що це частина політики росії щодо України. І ці патерни дуже чітко простежуються ще з часів НКВД. Це системна така політика підкорення і знищення України. Ми розглядаємо кожен такий факт, з одного боку, як індивідуальний факт для того, щоб зрозуміти всі деталі, і також як частину цієї загальної політики росії.

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + 3 =

Back to top button