Події

⚡️Як ru-пропаганда маніпулює статтями західних медіа Пропагандистські ресурси …

⚡️Як ru-пропаганда маніпулює статтями західних медіа

Пропагандистські ресурси рф поширюють публікації з посиланням на статтю The New York Times, в якій нібито містяться підтвердження того, що українські військові обстрілюють мирне населення курщини.

Зокрема, цитуються свідчення російської волонтерки Марії Скроб, яка розповіла NYT, що ЗСУ начебто обстрілювали цивільні автомобілі, які залишали зону бойових дій, і мирних громадян, які тікали.

❗️Проте пропагандисти проігнорували ті частини статті, в яких зазначається, що Скроб не надала жодних доказів своїм словам, і підтвердити їх правдивість неможливо.

У статті також сказано, що влада курщини не забезпечила евакуацію цивільних осіб і їм довелося самостійно виходити із ситуації. Крім того, видання зазначає, що російські загарбники «тисячі разів» порушували правила війни, «зі стратами, тортурами, зґвалтуваннями та насильницьким вивезенням українських дітей до росії, як це задокументовано українськими та міжнародними прокурорами». Ці факти зі статті росіяни також проігнорували.

‼️Таким чином, вириваючи слова волонтерки з контексту, роспропаганда маніпулює інформацією, намагаючись дискредитувати та демонізувати українських військових. 

Не піддавайтеся на маніпуляції ворога та довіряйте лише перевіреним джерелам інформації.

#ЦПД_пояснює

????Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + 3 =

Back to top button