Події

Викрито діяльність організованої групи, яка займалася збутом наркотиків з міл…

Викрито діяльність організованої групи, яка займалася збутом наркотиків з мільйонними оборотами

???? За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру семи учасникам організованої групи за фактом незаконного виготовлення, зберігання, та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 3 ст. 307 КК України).

???? За даними слідства, мешканці столиці розробили схему злочинної діяльності, використовуючи засоби конспірації. Вони координували діяльність спільників та розподіляли отриманий прибуток між членами групи.

???? Виготовляли наркотики у двох лабораторіях на території Київщини. Наркотичні засоби та інгредієнти до них зберігались за місцями проживання підозрюваних.

???? Збут амфетаміну, кокаїну, канабісу, мефедрону та інших наркотичних засобів вони організували через мережу інтернет. Наркотики доставлялися по всій території України поштою або у формі «закладок».

???? Просуванням своїх ресурсів підозрювані займалися у даркнеті. Для конспірації хостинг-провайдером сайту виступала компанія, зареєстрована в одній з країн Центральної Америки.

???? Вебресурс містив детальний опис кожного «товару» з описом ефектів від вживання, алгоритм дій для оплати криптовалютою, а також інструкцію на випадок можливого неотримання замовлень. Покупці навіть могли залишити відгук про якість «товару» та обслуговування.

???? Щомісячний дохід учасників організованої групи міг становити до 3 млн грн.

???? Правоохоронці провели 43 обшуки під час яких вилучено наркотичні та психотропні речовини загальною вагою понад 10 кг, прекурсори, зброю, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, приладдя для виготовлення та фасування наркотовару та готівку.

???? Наразі всім підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

???? Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – Департамент кіберполіції і Департамент боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.

Back to top button